Принц Хари изобщо не се казва така и няма фамилия

  • 12 октомври 2022 11:49

  • 5555
  • 1
Принц Хари изобщо не се казва така и няма фамилия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

В случай, че не знаете, истинското име на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), всъщност изобщо не е Хари. Той се казва Хенри. И още по-конкретно - Хенри Чарлз Албърт Давид. Един безспирен наниз от първи имена и нито едно от тях не е Хари. Но защо всички му казват Хари? Самият той не знае.

Хари се пошегува с името си по време на разговор с победителите от наградите WellChild Awards, докато говореше с дете на име Хенри. "И моето истинско име е Хенри", каза Хари и допълни. "Но всички ме наричат Хари. Нямам никаква идея защо."

Принц Хари готов с отровно отмъщение за Чарлз III и Камила

През целия си живот принцът е бил наричан с обръщението Хари, но членовете на кралското семейство всъщност използват истинското му име Хенри в официални ситуации. Например в съобщението за годежа на Хари с Меган Маркъл, от Двореца бяха написали следното: "Негово кралско височество принц Хенри от Уелс и госпожица Меган Маркъл са сгодени и предстои да сключат брак."

Оказва се, че е нещо като кралски прецедент Хари да се нарича така, вместо да му казват Хенри. Оказва се, че Хари е много остаряла умалена форма на името Хенри, която е била доста известна в средновековна Англия. Тогава кралете с името Хенри много често са наричани Хари от близки и приятели.

Принц Хари с емоционални последни думи към Елизабет II

И още един интересен факт за Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), - той няма фамилия. Но пък има достатъчно други имена, от които може да избира. По време на службата си в армията са го наричали капитан Хари Уелски. Позволено му е да използва и фамилията Маунтбатън-Уиндзор.

Теодора Павлова
5555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.12 | 11:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини