Историческа ловна пушка, плячкосана през ВСВ, бе върната в Полша

  • 23 септември 2022 22:59

  • 3856
  • 0
Историческа ловна пушка, плячкосана през ВСВ, бе върната в Полша
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Посланикът на САЩ в Полша Марек Бжежински каза, че благодарение на сътрудничеството между полското министерство на културата и американските правоприлагащи органи, ценната ловна пушка, подарена на граф Винценти Крашински през 19 век, е върната в Полша, съобщи БТА.

Бжежински и министърът на културата и националното наследство Пьотр Глински участваха в петък във Варшава в представянето на античната ловна пушка. Тя е подарена на Крашински от Наполеон I и открадната по време на Втората световна война.

Мъж застреля съседско куче в казанлъшко село

Бжежински каза, че откриването на огнестрелното оръжие в музея на изкуствата в Кливланд, Охайо, се дължи и на работата на специално звено на ФБР, което се занимава с издирването на откраднати артефакти.

„Ако произведение на изкуството, ценен предмет бъде откраднат, ФБР няма да остави камък необърнат, ще проследи всяка следа, ще проучи всяко доказателство, докато намерим това, което търсим, и го върнем на законните му собственици. Това, че пушката е върната обратно в Полша, е доказателство за невероятната сила на партньорството между нашите страни – САЩ и Полша“, каза Бжежински.

Мая Йорданова
3856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини