НАСА изпраща нов екипаж на МКС с кораб на "СпейсЕкс"

  • 14 септември 2022 11:18

  • 861
  • 0
НАСА изпраща нов екипаж на МКС с кораб на "СпейсЕкс"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

НАСА планира полет на нов екипаж до Международната космическа станция (МКС) с кораба "Дракон" на "СпейсЕкс" на 3 октомври, съобщи пресслужбата на американската космическа агенция на сайта си.

Екипите на НАСА за мисията до МКС "Крю-5" и за тестовия полет на мисията до Луната "Артемис" работят паралелно и планираните дати ще се уточняват в близките седмици. 

След проблемите преди изстрелването на най-мощната ракета от мисията "Артемис" инженерните екипи работят за отстраняването на теча на гориво и НАСА има готовност за демонстрационен тест на 21 септември и изстрелване на 27 септември, с резервна дата 2 октомври.

НАСА е готова за тестов полет на ракета до Луната

Космическият апарат на "СпейсЕкс" ще върне на Земята екипажа на мисията "Крю-4" няколко дни, след като достигне до МКС с екипажа "Крю-5".

В момента на борда на МКС са космонавтите на Роскосмос Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков, астронавтите на НАСА Кейл Линдгрен, Робърт Хайнс и Джесика Уоткинс и астронавтът на Европейската космическа агенция Саманта Кристофорети. Планира се космонавтите да се върнат на Земята на 29 септември с кораба "Союз МС-21", допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини