Психолози разкриха как жената може да направи мъжа по-щастлив

  • 07 септември 2022 13:17

  • 4254
  • 3
Психолози разкриха как жената може да направи мъжа по-щастлив
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Мъжете се чувстват по-щастливи в отношенията си, когато техните партньорки намират шегите им за по-смешни от техните собствени.

Това установиха група психолози от Университета на Силезия, Университета "Кардинал Стефан Вишински" в Полша и Университета в Падуа, Италия. Данните са публикувани в списание Personality and Individual Differences, предава Darik news.

Изследователите са интервюирали 149 хетеросексуални двойки със средна продължителност на връзката около седем години. Доброволците съобщават колко често се шегуват с партньора си, колко често партньорът се шегува и колко често смятат шегите му за смешни.

Преобладаващата част от деня е опасно време

Оказва се, че мъжете се шегуват по-често и оценяват шегите си като по-успешни, въпреки че няма разлики по пол в честотата на смях при шегите на партньора. Мъжкият хумор по-често се свързва с агресия и себеутвърждаване.

В същото време мъжете се чувстват по-щастливи във връзки, в които партньорката оценява шегите им като по-смешни от нейните.

„Шегите, смехът и хуморът все още са част от механизмите, участващи в изграждането на взаимоотношения между партньорите в дългосрочни отношения“, заключават изследователите.

Росица Валентинова
4254 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
непсихолог

2022.09.07 | 16:55

3
То por...nhub отдавна знае как!!! Що са се хабили??

2022.09.07 | 14:50

2
С ежедневно мандръсане!

2022.09.07 | 13:22

1
С е6ане?

Добави коментар

Водещи новини