Новородени лъвчета радват децата в Газа

  • 14 август 2022 18:12

  • 1210
  • 1
Новородени лъвчета радват децата в Газа
© Pixabay (архив)
Слушай новината Слушай новината

Новородени лъвчета на три дни бяха показани в събота в кашон в зоопарка в град Газа в Ивицата Газа и предизвикаха радост у деца и възрастни на фона на повишеното напрежение и размяната на въоръжени нападения между "Ислямски джихад" от Газа и израелската авиация, съобщи Асошиейтед прес.

Ветеринарният лекар Махмуд ал Султан каза, че всяко от бебетата тежи около 700 грама. Той е щастлив, че раждането им било успешно въпреки оглушителния звук от постоянните експлозии по време на тридневните сражения. Майката на лъвчетата е имала спонтанни аборти в миналото, каза ал Султан.

Силните шумове "предизвикват стрес у дивите животни, особено сред лъвовете, които започват да ръмжат по-силно и се движат в кръг в клетката", каза той.

Лъвчетата са родени в петък, пет дни след прекратяването на сраженията между Израел и "Ислямски джихад" в резултат на посредничеството на Египет.

Шокът от сраженията не е единствената заплаха за животните. Газа тъне в бедност и в миналото много животни от малки частни зоологически градини умираха от глад или станаха жертви в дългогодишния конфликт.

Лъвчетата Косара и Симба растат игриви във варненския зоокът

Международни организации за защита на животните организираха няколко евакуации на лъвове и тигри в природни паркове в Йордания и в Африка. Скъпите акции за защита на животните предизвикаха и критики.

В събота доста посетители се стекоха в малкия зоопарк Нама в предградията на Газа и на децата бе разрешено да погалят лъвчетата. Нама се управлява от частна благотворителна организация. Училища организират посещения в зоопарка, който се издържа и с постъпленията от билетите на цена под един щатски долар. В зоопарка има много птици, маймуни, елен, лисици, вълци и хиени.

Константин Тодоров
1210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Сърбеца

2022.08.14 | 22:32

1
Една хубава новина

Добави коментар

Водещи новини