Космонавтите на МКС проверяват готовността на мускулите си за излизане в открит космос

  • 09 август 2022 13:56

  • 1121
  • 0
Космонавтите на МКС проверяват готовността на мускулите си за излизане в открит космос
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Руските членове на екипажа на Международната космическа станция оцениха състоянието на мускулите на ръцете преди излизането в открития космос, предаде ТАСС, като цитира космонавта на Роскосмос Олег Артемиев.

Сензори били прикрепени към тялото, докато астронавтите са правили физически упражнения, включително с помощта на велоергометър. Взети са показания от сензорите и предадени на медицински специалисти на Земята.

По време на космически разходки налягането в скафандъра принуждава астронавтите да работят усилено, за да свършат работата си. За да се провери готовността на астронавтите за излизане се извършва оценка на състоянието на мускулите на ръцете.

Космическата разходка е планирана за 17 август. Дейността в открития космос ще се извърши от Олег Артемиев и колегата му Денис Матвеев. По време на космическата разходка те ще трябва да монтират камери за допълнителни данни на манипулатора ERA, да прехвърлят и свържат външния контролен панел EMMI и да демонтират стартовите пръстени, за да направят манипулатора ERA по-лек. Очакваната продължителност на извънкорабната разходка е 6 часа и 46 минути, допълва БТА.

Весела Найденова
1121 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини