Филмът "Бягство" на Виктор Божинов посрещна първите си зрители с предпремиера в село Чамла

  • 08 май 2022 17:04

  • 1486
  • 0
Филмът "Бягство" на Виктор Божинов посрещна първите си зрители с предпремиера в село Чамла
© Булфото

Със специална прожекция на открито в обезлюденото село Чамла режисьорът Виктор Божинов показа предпремиерно най-новия си филм „Бягство“ снощи, предаде Булфото.

Над 200 души гледаха лентата на мястото на снимките заедно с част от екипа и актьорския състав, а това стана и най-високото място в България, на което е прожектиран филм. С аплодисменти, първите зрители на филма посрещнаха режисьора Виктор Божинов, сценариста Деляна Манева, продуцента Галина Тонева и актьорите Беноа Марешал, пристигнал специално от Париж, Снежана Макавеева, Александър Кендеров, Венцислав Сариев, Димитър Сулев и Цветан Апостолов, както и техните помагачи от Триград и Мугла.

 

„Бягство“ тръгва в кината на 11-и май, а зрителите могад да гледат официалните премиери на 9-и май във Варна, на 10-и май в София, на 11-май в Благоевград и 12-и май в Перник, където ще могат да се срещнат с екипа и актьорския състав на филма. Лентата е вълнуващ трилър, сниман в родопското село Чамла - най-високото село в България на 1650 метра надморска височина. Сценарият е дело на Деляна Манева, който разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора.

Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими. Композитор на филма е Петър Дундаков и със специалното участие на Лиса Джерард, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов от „Гала филм”.

"София филм фест" представя специална програма с филми на български жени-режисьори

Валери Зайцев
1486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини