Започват Коледни концерти в Пловдив

  • 20 декември 2021 15:18

  • 829
  • 0
Започват Коледни концерти в Пловдив
© Община Пловдив

В Пловдив започват Коледни концерти, първи на сцената - на 24 декември, ще са хористите от Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев", съобщиха от културния отдел на общината.

По повод предстоящите коледни празници и настъпването на Новата 2022 година община Пловдив по традиция в дните 24, 25, 26 и навръх 31 декември, на откритата сцена на пл. "Стефан Стамболов", организира изяви на любими родни изпълнители и талантливи деца.

Коледни песни звучат в обществения транспорт в Стара Загора

Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" тази година чества 125-години от основаването си. Концертът е на 24 декември от 12.00 часа, а мястото - стълбите на "Каменица". Концерт ще изнесат и участници от предаването "Ася в страната на талантите", пловдивските финалисти в "Гласът на България" - Илин Илиев, Ричард Мантарлиев, Лидия Ганева. И "Биг Бенд Пловдив", както и "Ноте квартет". На сцената ще видим и Дядо Коледа, пристигнал специално от Лапландия, за да забавлява пловдивските малчугани, посочват от Общината.

В Новогодишната нощ за доброто настроение на пловдивчани, които изберат да посрещнат празника на открито, ще се погрижат "Керана и космонавтите", култовата българска група "Диана Експрес", танцьорите от другата пловдивска емблема - Фолклорен ансамбъл "Тракия" и любимката на младите Дара.

Мая Йорданова
829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини