Меметата помагат за облекчаване на стреса по време на пандемията

  • 21 октомври 2021 14:21

  • 758
  • 0
Меметата помагат за облекчаване на стреса по време на пандемията
© pixabay

Учени от САЩ са провели изследване и са установили, че е полезно да се гледат мемета в интернет по време на коронавирусната пандемия, пише сп. "Сайколъджи ъв попюлър мидиа", предава БТА.

Според авторите на проучването от Калифорнийския университет в Санта Барбара и университета на Пенсилвания този вид дейност облекчава стреса и помага на хората да не мислят за заразата.

За целите на изследването специалистите са анкетирали 748 души на възраст между 18 и 88 години. Психолозите са оценили нивото на стрес на участниците преди анкетата, след което са им били показани три смешни картинки или три смешни текстови съобщения. Изследваните лица след това отново си били запитани за нивото на тревожност и дали мислят за проблемите, свързани с Ковид-19.

Повечето участници в проучването, след като са разгледали картинките, са споделили, че нивото им на тревожност намалява, и обратното - нивото на положителните им емоции се увеличава. Изследваните лица са съобщили също, че мислят по-малко за пандемията.

Авторите на проучването са установили, че дори мемета, чието съдържание е пряко свързано с Ковид-19, оказват положително въздействие.

Борислава Борисова
758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини