Пускат плюшени мечета, вдъхновени от Меркел

  • 19 септември 2021 21:20

  • 1091
  • 0
Пускат плюшени мечета, вдъхновени от Меркел
© Getty Images/Guliver (архив)

Известно предприятие за производство на плюшени играчки от германския гр.Кобург създаде уникална серия мечета, чийто прототип е федералната канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Така производителят иска да изрази уважението си към ръководителката на германското федерално правителство, която скоро ще напусне канцлерския пост.

Плюшените мечета, вдъхновени от Меркел, са с ръст от 40 сантиметра и са облечени в червени костюми с панталон, перлено колие с цветовете на националния флаг, лапите са оформени в характерната за Меркел поза във формата ромб и прическата наподобява нейната.

Цената на мече от уникалната серия от едва 500 екземпляра е 189 евро. Една от плюшените играчки, произведена под номер 16, ще бъде подарена на канцлерката.

Серийният номер съответства на годините, които тя оглавява правителството. Парламентарните избори в Германия са на 26 септември. Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се отказа кандидатурата й за канцлер да бъде издигната от консервативния блок ХДС/ХСС за нов мандат. 

Берлинският музей на мадам Тюсо облече Ангела Меркел в планинарски дрехи

 

Константин Тодоров
1091 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини