Шипоопашата костенурка, пострадала при горски пожар в Рила, е на лечение при "Дивите животни"

  • 15 септември 2021 16:49

  • 559
  • 0
Шипоопашата костенурка, пострадала при горски пожар в Рила, е на лечение при "Дивите животни"
© pixabay

Шипоопашата костенурка, пострадала при горски пожар в Рила, е на лечение при "Дивите животни", съобщиха от природозащитната организация във Фейсбук.

Шипоопашатата костенурка Жарава е жертва на един от пожарите в планината Рила. Извадена е от пламъците от огнеборец, а около нея са тлеели труповете на други костенурки, които не са доживяли да бъдат намерени живи.

Жарава е силно обгоряла, тъканите на краката и шията буквално се разпадат. Очите също са засегнати, за сега не е ясно дали уврежданията в тях са трайни.

От природозащитната организация напомнят, че в горските и полски пожари загиват хиляди животни, без шанс да се измъкнат от този ад.

Те отправят благодарност на огнеборците, които намират сили в тези ужасно тежки моменти, да помогнат и на животни.

Фондация "Дивите Животни" е неправителствена организация, чиито основен предмет на дейност е лечението и доотглеждането на осиротели или пострадали диви животни и освобождаването им обратно в природата. Наред с това те подпомагат работата на институциите в областта на природозащитата и опазването на околната среда, включително в случаи на защитени животински видове, пострадали в резултат на човешка намеса или природни явления. Голямата им цел е създаването на спасителен център край София, в който ще се приемат, лекуват и доотглеждат диви животни от всякакъв вид, независимо от статута им на защитени или не, е отбелязано в сайта на организацията.
 

Борислава Борисова
559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини