Сладкар прави копия на Ангела Меркел от марципан

  • 15 септември 2021 13:08

  • 393
  • 0
Сладкар прави копия на Ангела Меркел от марципан
© Getty Images

Производител на изделия от марципан се надява да утеши привържениците на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която се оттегля след 16 години като канцлер, като предлага специален сувенир с нейно подобие от бадемовата паста, предадоха БТА и Ройтерс.

"Това е сувенир за феновете, а и за тези които не са фенове на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която се оттегля, след като е изпълнила дълга си. Затова се надяваме, че и привържениците ѝ и противниците ѝ могат да го сложат в дома си" - каза Томас Цубер, мениджър на фирма за производство на марципанени изделия в Бавария.  Правим ги с трайност две години, така че хората да могат да удължат времето на Меркел с още две години", добавя той през смях.

Семейната фирма на Цубер за производство на марципанени изделия е на 40 години. Част от операциите са механизирани, но се работи и на ръка.

"Г-жа Меркел е специално издание за нас - добави той. - Ще произведем към 500 бройки. Отливката е изработена на ръка. Тя се пълни с марципан."

По серията Меркел работят осем души. Една партида се изготвя за два дена - етапите на производство са осем.

Борислава Борисова
393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини