Бебе слонче бе спасено в Китай, след като бе изоставено от стадото си

  • 03 септември 2021 14:39

  • 814
  • 0
Бебе слонче бе спасено в Китай, след като бе изоставено от стадото си
© pixabay

Служители по опазване на дивата природа в Китай спасиха изоставено бебе слонче в гора в провинция Юнан и лекуват възпаления му пъп, съобщиха БТА и Ройтерс. Шестдневното мъжко слонче е открито в неделя, след като е било изоставено от стадото си в Хишонбана.

През юни друго слонче се отдели от стадото си в провинция Юнан по време на дългото пътешествие на стадото от резерват край границата с Мианма, проследено с голям интерес онлайн по целия свят.

"Използвахме противовъзпалителни лекарства срещу инфекцията около пъпната връв. Измерихме основни показатели като телесна температура и пулс", каза пред държавната телевизия Бао Минуей, директор на Азиатския център за развъждане и спасяване на слонове.

Броят на слоновете в провинцията се е удвоил през последното десетилетие благодарение на усилията по опазването на животните. В същото време естествените местообиталища на слонове в Китай постепенно намаляват с годините, като тропическите гори са заменени от бананови, чаени или каучукови плантации, както и от растения, използвани в традиционната китайска медицина.

Борислава Борисова
814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини