Фермер почете покойната си леля със сърце от овчици

  • 26 август 2021 19:32

  • 1096
  • 0
Фермер почете покойната си леля със сърце от овчици
© Pixabay

Австралийски фермер, който не успял да отиде на погребението на леля си заради пандемичните ограничения, е измислил находчив начин да отдаде почит към нея - с овчици, подредени във формата на любовно сърце, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Заснето с дрон видео показва десетки бременни овце, похапващи ечемик в пасище, които несъзнателно оформят сърце. С него Бен Джаксън е изразил привързаността към любимата си леля Деб, загубила битката си с рака. Лишен от възможността да я изпрати в последния й път, Джаксън вместо това е показал кадрите със сърцето от овчици на опечалените, присъствали тази седмица на погребението й в Бризбейн, щата Куинсланд.

Докато близките се сбогуват с лелята, Бен Джонсън се намира във фермата си в щата Нов Южен Уелс, отдалечена на 430 километра.

"Отне ми няколко опита, за да го оправя ... Виждате крайния резултат. Това беше възможно най-близкото подобие на сърце, което можах да получа", споделя фермерът.

Джаксън започва да експериментира с подреждането на овце в различни форми, за да облекчи монотонния стрес от храненето на добитъка на ръка по време на опустошителна суша, обхванала по-голямата част от Австралия през първите месеци на пандемията.

Джаксън открива, че ако изпише имената на любимите си музикални групи със зърно, стоварено от каросерията на камион, стадото ще приеме приблизително същата форма за няколко минути.

"Това занимание определено повдигаше духа ми по време на сушата. Ефектът от сърцето, което направих за моята леля, определено се усети в Австралия. Може би всичко, от което се нуждаем, е просто една виртуална прегръдка", споделя Бен Джаксън, визирайки емоционалния отклик на видеото в социалните мрежи.

Фермерът допълва, че е имал късмет в имота му да остане зърно след нашествието на мишки тази година, последвало сушата.

Джаксън продължава да допълва диетата на бременните овце със зърно, за да подобри състоянието им преди раждането.

Борислава Борисова
1096 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини