Пуснаха серия кукли „Барби“, вдъхновени от жените в борбата срещу COVID-19

  • 04 август 2021 14:47

  • 676
  • 0
Пуснаха серия кукли „Барби“, вдъхновени от жените в борбата срещу COVID-19
© Getty images

Това лято програмата за ролеви модели на „Барби“ се фокусира върху онези, които са оказали влияние в своите общности и в световен мащаб по време на пандемията от COVID-19. Така на пазара ще се появи кукла с образа на един от учените, които помогнаха за създаването на ваксината на Оксфорд срещу COVID-19 - професор Сара Гилбърт, с надеждата да вдъхнови момичетата да започнат кариера в науката, технологиите, инженерството или математиката, отбелязва британската телевизия Sky News, цитирана от "Фокус".

Гилбърт е отличена като „модел на Барби“ за работата си в Оксфордския университет и за ролята си на ръководител на проекта за създаването на ваксината срещу COVID-19, която сега се използва в много страни по света.
Великобритания разширява кампанията по ваксинация с младежите над 16-годишна възраст

„Поласкана съм да вдъхновя следващото поколение момичета и се надявам децата, които видят моята „Барби“, да осъзнаят колко жизненоважна е кариерата в науката, да помогат на света около нас. Моето желание е куклата да покаже на децата кариери, за които може да не са наясно, като например тази на ваксинолог“.

Заедно с професор Гилбърт, „Барби“ също почита още пет жени, които са работили по време на пандемията.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини