Панди близнаци се появиха на бял свят в зоопарк във Франция

  • 02 август 2021 13:17

  • 543
  • 0
Панди близнаци се появиха на бял свят в зоопарк във Франция
© Pixabay

Хуан Хуан - женска панда, предоставена назаем от Китай на "ЗооПарк дьо Бовал" в Сен-Енян, Централна Франция, роди близначета в добро здраве в нощта на неделя срещу понеделник, предаде Франс прес.

С двете новородени семейството на пандите в зоопарка се увеличава. Фамилията допълват баща им Юен Дзъ и по-големият им брат Юен Мън, роден на 4 август 2017 г.

"Бебетата са розови. И двете са в отлично здраве. Изглеждат доста големи. Великолепни са", заяви директорът на зоопарка Родолф Делор от контролната зала на Центъра за възпроизводство и спасяване на панди.

Медицинска сестра от изследователския Център за големи панди в Чънду в Китай, която е пристигнала специално за раждането, е успяла да вземе едно от бебетата и да го постави в инкубатор. Теглото му е било 149 грама.

Голяма панда в зоопарк в Токио роди близнаци

Второто бебе също ще бъде прегледано веднага щом едната от двете медицински сестри от Китай успее да го доближи.

В края на март родителите на близначетата, Хуан Хуан и Юен Дзъ - една от основните атракции на зоологическата градина, направиха опит да се чифтосат. Като предпазна мярка е извършено е и изкуствено осеменяване, тъй като женската панда е плодовита само между 24 и 48 часа годишно.

Пандата Янг Янг празнува 20-ия си рожден ден с веган торта

Благодарение на тази техника Хуан Хуан се сдоби с първия си син. 4-годишният Юен Мън - първата панда, родена във Франция, вече тежи над 100 килограма.

Пандите близначета ще получат имена след 100 дни. Наименованията им ще бъдат избрани от първата дама на Китай, допълва БТА.

Весела Найденова
543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини