Идентифицираха 14 наследници на Да Винчи

  • 06 юли 2021 18:39

  • 1247
  • 1
Идентифицираха 14 наследници на Да Винчи
© Pixabay

След като изучили родословното дърво на Леонардо да Винчи, италиански учени идентифицираха 14 души, които са наследници на твореца, предаде БТА.

Работата им е "синтез на десетилетно изследване, целящо да възстанови пълната генеалогия на семейството на Да Винчи", пишат авторите на изследването в статия, публикувана в сп. "Хюман еволушън".

Експертите Алесандро Вецоси и Аниезе Сабато са документирали 21 поколения от фамилията на твореца.

За изследването си да са интервюирали наследници на италианския ренесансов художник, архитект и инженер и установили, че някои от тях работили в офиси, други били работници в стоманодобива и занаятчии, които вече са пенсионери.

Генеалозите са идентифицирани няколко семейства от различни разклонения на родословното дърво на Да Винчи.

Пълната история на фамилията се простира през близо 690 години. Учените са изследвали мъжката линия на рода на Да Винчи, започвайки от родоначалника Микеле, роден през 13-ти век, след това проследили роднините от бащата на твореца Пиеро Фросино, роден през 1426 г. до раждането на Леонардо през 1452 г.

Те проследили по документи четири разклонения на фамилията, започнали от брата на Леонардо - Доменико.

Да Винчи е имал поне 22-ма полубратя, но не е имал деца, казват учените

Борислава Борисова
1247 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2021.07.06 | 19:11

1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

Добави коментар

Водещи новини