Кралица Елизабет Втора има ново корги

  • 15 юни 2021 12:26

  • 1713
  • 1
Кралица Елизабет Втора има ново корги
© Getty Images

Британската кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и има ново кученце от породата корги, което е получила след трагичната кончина на единия от питомците й, Фъргъс, съобщава сайтът на сп. "Пийпъл", позовавайки се на публикация във в. "Сън".

Според таблоида 6-месечното корги е подарък на 95-годишната кралица от сина й принц Андрю и дъщерите му, принцесите Биатрис и Юджини.

Нейно Величество е получила кученцето миналия четвъртък - на датата, на която покойният й съпруг принц Филип щеше да навърши 100 години. Херцогът на Единбург почина на 9 април на 99-годишна възраст.

Вестта за новото корги на Елизабет Втора идва само месец след кончината на Фъргъс - едно от двете кученца, подарени на кралицата, докато съпругът й принц Филип беше в болница по-рано през годината, съобщи БТА.

За Фъргъс се говореше, че е дорги - кръстоска между дакел и корги, и че е бил кръстен на покойния чичо на кралицата, Фъргъс Боус-Лайън, загинал по време на Първата световна война. Другото кученце, което беше подарено на Нейно Величество заедно с Фъргъс, е кръстено Мик на любимо нейно кътче в близост до замъка Балморал.

Освен Мик и новото кутре, чието име не се съобщава, кралица Елизабет Втора има още едно куче - доргито Кенди.

През годините кралицата е отглеждала повече от 30 кучета. Смята се, че най-новите й питомци са първите, които не са преки потомци на Сюзън - първото корги, подарено й за 18-ия й рожден ден през 1944 г. от баща й крал Джордж Шести.

След кончината на доргито й Вулкан в края на миналата година, Нейно Величество отглеждаше само Кенди.

Последвайте канала на

Novini.bg
1713 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тиквуч

2021.06.15 | 13:37

1
Да ти имам проблемите.

Добави коментар

Водещи новини