Руски космонавти излязоха на първата си космическа разходка за тази година

  • 02 юни 2021 12:11

  • 292
  • 3
Руски космонавти излязоха на първата си космическа разходка за тази година
© pixabay

Руските космонавти Олег Новицки и Пьотр Дубров отвориха люка на стиковъчния отсек "Поиск" на Международната космическа станция (МКС) и пристъпиха към първата си космическа разходка за 2021 г. в рамките на подготовката за скачването с многофункционалния лабораторен модул "Наука", предаде ТАСС.

Излизането на двамата космонавти, които пребивават на МКС от април, може да бъде проследено на сайта на "Роскосмос".

Престоят на Новицки и Дубров извън МКС ще продължи около 6 часа и 50 минути.

Предишното излизане в открития космос на руски космонавти - Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, беше на 18 ноември миналата година.

На първо място космонавтите трябва да заменят сменяемия панел на регулатора на течността на модула "Заря" - задача, която Рижиков и Куд-Сверчков не успяха да изпълнят по време на последното космическо излизане, предава БТА.

Олег Новицки и Пьотр Дубров освен това трябва да подготвят за отделяне от МКС на модула "Пирс", на чието място през лятото е планирано скачването на модула "Наука".

Новицки и Дубров също така ще инсталират оборудване за научни космически експерименти на външната повърхност на модула "Поиск".

Novini.bg
292 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Жора красавчик

2021.06.02 | 12:39

3
Дано да се приберат живи.При предния опит за излизане откриха липса на херметичност в едини скафандър в последния момент.Човекът щеше да загине за 3 до 5 секунди
шашкъни

2021.06.02 | 12:20

2
товариши, осторожно с водката!!!!!

2021.06.02 | 12:20

1
путин е виновен, след крим, иска космоса, диктатор

Добави коментар

Водещи новини