Лазарки посетиха Община Тетевен

  • 23 април 2021 14:35

  • 374
  • 1
Лазарки посетиха Община Тетевен
© Община Тетевен

В навечерието Лазаровден Община Тетевен бе посетена от лазарки от НУ "Хаджи Генчо", съобщават от общинската администрация.

Спазвайки ритуала, пременени в традиционни носии, нагиздени с венчета от цветя, те са изпълнили празнични песни и танци за здраве и късмет, отправили са и своите пролетни благопожелания към ръководството и служителите на администрацията.

Малки лазарки наричаха за здраве и берекет

Кметът на общината Мадлена Бояджиева ги е дарила с лакомства и им пожелала весели великденски празници.

След края на празничната програма бил спазен и ритуалът, свързан с празника - плетене на венците от цветя и пускането им в реката.

Пускането на венец от девойка в реката символизира желанието ѝ да се задоми, а това е и своеобразно състезание, тъй като венецът, излязъл най-напред по течението на реката, определя коя мома първа ще се задоми, посочват от администрацията.

Мая Йорданова
374 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.25 | 12:30

1
ЧЕРВЕНИТЕ СВИНЕ СЕ ОГОЯВАТ С ТЕЛАТА НА ОПОНЕНТИТЕ СИ СПРАВКА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ БЕЛЕНЕ.ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".

Добави коментар

Водещи новини