Британското контраразузнаване МИ-5 си направи профил в Instagram

22 април 2021 15:45

Британското контраразузнаване МИ-5 си направи профил в Instagram
© Pixabay
281 0

Британското контраразузнаване МИ-5 си направи профил в социалната мрежа Инстаграм, за да се опита да се пребори със свързаните с разузнаването стереотипи и да бъде по-отворена и близка до обществото, предаде ДПА.

МИ-5, която е разузнавателната служба, отговаряща за вътрешната сигурност, "няма да стане отворена книга", но иска да развие отношенията си с академичната общност и частния сектор, заяви директорът на службата Кен Маккaлъм.

Той написа в британския в. "Дейли Телеграф", че със създаването на профила в Инстаграм службата, която иска да набира нови попълнения, се надява да изгради по-добри връзки с други организации и да разнообрази начините си за търсене на персонал, предава БТА.

Според него МИ-5 трябва да разсее стереотипите, представящи разузнавачите като "пиещи мартини" хора, и да се опита да покаже работата си в истинската й светлина.

С коментара си той имаше предвид литературния и филмов герой Джеймс Бонд, представян като агент, който работи за британската служба за външно разузнаване МИ-6. В книгите и филмите Бонд е показван главно като човек, който пътува по света, пие мартини, бие се с престъпници и има мимолетни връзки с жени.

Новият профил на МИ-5 в Инстаграм ще дава възможност на последователите да задават въпроси и да получават отговори от действащи служители на разузнаването за това какво представлява работата на службата.

Профилът в социалната мрежа също така ще насърчава набирането на персонал за МИ-5 и ще представя непубликувани досега архивни материали от музея на службата.

Novini.bg
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини