За 13-та поредна година в Ловеч ще са състои осмомартенско рали за жени

  • 12 март 2021 16:07

  • 430
  • 0
За 13-та поредна година в Ловеч ще са състои осмомартенско рали за жени
© bulphoto (архив)

За 13-та поредна година в Ловеч ще се състои осмомартенско автомобилно състезание с приложен характер за жени утре /13 март/, от 10.00 часа, на площада пред ж.п гарата.

Организатори са Община Ловеч и Съюзът на българските автомобилисти /СБА/ - клон Ловеч. "Състезанието се превърна в любимо и интересно за всички възрасти жени, с различен опит. Тази година ще участват десет състезателки с интересни автомобили, като ще има гости и от други градове в страната", заяви председателят на СБА - Ловеч Валентина Янкова.

27 екипажа ще стартират на рали „Твърдица“

Автомобилите ще се разделят по класове - стандартни автомобили - 1600 куб. см и над 1601 куб. см, и модифицирани. Състезанието е с приложен характер.

Стартира се от място с работещ двигател и затворени прозорци. Първият елемент е габаритен тунел, който се минава първо на преден ход, а излизането става на заден ход. Има също змейка и финал на кантар, посочи още Янкова. Тя добави, че победителите ще получат парични награди и членска карта от СБА.

Дамското рали ще премине при спазване на противоепидемичните мерки във връзка с коронавируса, а гражданите ще трябва да носят маски и да спазват дистанция от метър и половина.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини