Откриват ледената пързалка в Перник

  • 27 януари 2021 15:49

  • 606
  • 1
Откриват ледената пързалка в Перник
© pixabay

Ледената пързалка в Перник ще започне да функционира днес от 17,00 ч., съобщи общинският пресцентър.

През първия ден използването ѝ ще бъде безплатно.

Леденият атракцион се намира в центъра на града. Той е изграден при реконструкцията на площад "Кракра" като водно огледало, което през зимата сменя предназначението си. Монтирани са гардеробна и пейки с навеси, които да се ползват от любителите на кънките. На тяхно разположение ще бъдат и инструктори.

Ледената пързалка във Видин ще работи и през почивните дни

Работното време на пързалката е от 9,00 до 24,00ч. всеки ден, стига да позволяват метеорологичните условия. Ледената инсталация може да функционира дори при положителни температури до 3-4 градуса при непряка слънчева светлина.

Съоръжението ще работи при определен график - 90 минути ще бъде отворено за пързаляне, след което 30 минути ледът ще бъде полиран преди следващото използване. Кънки ще могат да се наемат от гардероба. Цената е 5 лева за 90 минути, което включва и застраховка.

Гражданите, които имат собствени кънки, ще ползват пързалката безплатно. На съоръжението се спазват всички противоепидемични мерки, наложени със заповед на министъра на здравеопазването.

Мая Йорданова
606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.27 | 16:09

1
С нея ли смятат да ПРИКРИЯТ ПОТЪНАЛИТЕ МИЛИОНИ за "реможнта ПОД ВОДА" на "Студена и "водопровода БЕЗ ВОДА" от Рила?????????????????????

Добави коментар

Водещи новини