Документалната поредица на National Geographic „Трафиканти с Мариана ван Зелер“ ни отвежда в дълбините на международния подземен свят

Какво е общото между тигрите, кокаина и оръжията? За да разберем отговора, трябва да последваме популярната журналистка Мариана ван Зелер, която, с помощта на дългогодишния си опит в разследването на подземния свят, ще ни отведе до някой от най-опасните черни пазари. В новата поредица на National Geographic „Трафиканти с Мариана ван Зелер“, с премиера на 14.01., тя разглежда сложната и често белязана от насилие вътрешна динамика на контрабандните мрежи и докато се потапя все по-дълбоко в подземния свят, открива, че хората, които управляват тези канали, всъщност много приличат на нас самите.

Продукцията представя едно приключение с мисия до места, които рядко могат да бъдат видени и ни дава възможност да надникнем зад завесата на криминалния свят. Мариана прекарва време с основни играчи в различни нелегални дейности – от трафиканти на тигри през международни измамници и фалшификатори до търговци на оръжие, кокаин и фентанил.

По пътя си тя се среща с редица представители на службите за сигурност, бивши затворници, колеги журналисти и местни жители, повлияни по един или друг начин от престъпната дейност. Всичко това в желанието си да представи от множество гледни точки тези трафикантски мрежи, които акумулират трилиони долари в сивата икономика, но често в същността си са непознати за обществото.

 „Хората не си дават сметка, че черните пазари са навсякъде около нас, скрити под носа ни. Това, което най-много ме впечатлява, е как най-обикновени хора, като вас и мен, биват въвличани в тези криминални светове.“ – споделя Мариана ван Зелер, която работи и пише през последните 15 години по темата за тайните престъпни организации и мрежи.

Всеки епизод на документалната продукция разглежда различни теми, включително трафика на тигри, кокаин, стероиди, оръжия и фентал, както и незаконния секс бизнес и фалшифицирането на пари.  

По време на рискованите си пътешествия Мариана проследява една от най-трудните за разкриване контрабандни вериги. Тя следва пътя на кокаина от далечна перуанска долина през карибското крайбрежие на Колумбия чак до улиците на Маями.

Въпреки продължаващата десетилетия война срещу наркотиците в САЩ, производството на кокаин е в своя апогей и Мариана се среща с някои от производителите, контрабандистите, шофьорите и подрастващите разносвачи, които рискуват живота си, за да доставят любимия парти наркотик на Америка.

Не пропускайте вълнуващите разследвания на Мариана ван Зелер, които ще бъдат излъчвани по National Geograpic от 14.01., всеки четвъртък от 22 часа.

(платено съобщение)

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет