Търсят киноман, който да гледа филми в изолация на самотен остров

  • 05 януари 2021 18:43

  • 1087
  • 1
Търсят киноман, който да гледа филми в изолация на самотен остров
© Pixabay

Международният кинофестивал в Гьотеборг, който е най-големият на Скандинавския полуостров, ще премине тази година под знака на изолацията по схемата - една прожекция - един зрител, предават БТА и ТАСС.

Понастоящем организаторите обявиха в сайта си, че търсят киноман, който да изкара една седмица в гледане на филми на самотен остров.

Островът с фар Патер Ностер в Северно море, който е на върха на архипелага, е едно от най-безлюдните и обрулени от ветровете места в Швеция. На избрания любител на киноизкуството ще му бъде предоставена възможността да се наслаждава в продължение на цяла седмица на най-новите постижения в седмото изкуство. При все това той всеки ден ще трябва да споделя своите впечатления от затворничеството си и от кинолентите.

Отговорите на 5 въпроса ще ви осигурят мечтаната работа

Аналогични ексклузивни прожекции само за един зрител ще бъдат направени и в кинотеатрите "Скандинавиум" и "Дракен".

Тази година кинофестивалът в Гьотеборг ще премине изключително в цифров формат, като публиката ще има достъп до всички филми, до премиерите и срещите с творческите колективи в интернет платформите. Основна тема на феста ще бъде "Социалната дистанция - новият свят, възникнал след пандемията и ролята на киното в него" Програмата на кинофорума, който ще се проведе от 29 януари до 8 февруари, ще бъде представена на 12 януари.

Novini.bg
1087 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Колчо

2021.01.10 | 00:21

1
едвам се навих

Добави коментар

Водещи новини