Има още една възможност да видим големия астрономически съвпад на Сатурн и Юпитер

21 декември 2020 17:34

Има още една възможност да видим големия астрономически съвпад на Сатурн и Юпитер
© gettyimages
6085 2

Днес ставаме свидетели на едно изключително рядко астрономическо явление - планетите Юпитер и Сатурн ще се приближат много близо една до друга и ще заблестят като една много ярка звезда. Това става в най-дългата нощ на годината - 21 декември.

Явлението е сравнявано от мнозина с Витлеемската звезда, появила се преди хилядолетия, която носи надежда за по-добро бъдеще. Много астролози смятат, че то трябва да се свърже с нещо добро, които предстои в нашия живот.

Юпитер и Сатурн се "сближат" в небето на 21 декември

Такова велико съвпадение е имало в седмата година преди новата ера и тъй като не е точно уточнено кога е рождената дата на Исус Христос, тя се свързва с изгряването на Витлеемската звезда, обясниха пред БНТ астрономи от обсерваторията във Варна.

Според специалистите, освен тази вечер, сряда също ще бъде подходящо време за наблюдение, защото според прогнозата, тогава няма да е облачно. Всички могат да погледнат към югозападния хоризонт, където ще видят една по-голяма звезда, но разликата е, че планетите не трептят както звездите, обясниха още астрономите.

Мая Йорданова
6085 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
DedoPop

2020.12.21 | 20:25

96039
Тоест никакво чудо не се е случило, просто поредната човешка измишльотина поради недостатъчно ниво на знания, образованост и разбиране на света. По-лесно е да вярваш в приказки отколокото да напрягъш мозъка да мислиш :)

2020.12.22 | 01:21

96270
да някви психопати ми звъняха да ми кажат че голям ден било днеска

Добави коментар

Водещи новини