Несъществуващ модел привлече хиляди последователи в Instagram

  • 17 декември 2020 16:22

  • 2334
  • 0
Несъществуващ модел привлече хиляди последователи в Instagram
© Getty Images

Един супермодел от известно време превзема социалните мрежи, без дори да е истински. Шуду е призната за феномен в Instagram не само заради удивителната си красота, но и компютърното си ДНК, пише Edna.bg. 

Тя е първият в света дигитален супермодел, създаден от британския фотограф Камерън-Джеймс Уилсън. От началото на съществуването си през пролетта на 2017 г. досега Шуду е събрала над 210 хиляди последователи в Instagram благодарение на своите реалистични снимки.

Сред тях е и кадър, в който рекламира червило от козметичната марка на Риана. Именно той става и една от причините за нашумяването на модела.

Първоначално произходът на Шуду е пазен в тайна, защото нейният създател искал да овладее работата с 3D инструменти. Уилсън споделя: „CG и 3D артистите се стремим към пълен реализъм. За да се уверя, че успявам, беше важно да я направя възможно най-убедителна. Ако хората можеха да ѝ повярват, значи съм бил на прав път. Част от процеса беше внушението, че е истинска.“

Съдят белгийски модел в Турция заради голи снимки в „Света София“

Веднъж усъвършенствал изкуството си, фотографът споделя коя е всъщност Шуду.

На въпроса за това откъде е дошла идеята за външния ѝ вид, Уилсън казва: „Просто създадох възможно най-красивата жена.“

Британецът допълва, че при проектирането на Шуду е повлиян от модни лица като Алек Уек и Грейс Джоунс, на които той се възхищава. Уилсън, който има десет години стаж като фотограф, работил с имена като Джиджи Хадид и Девън Уиндзор, казва, че Шуду е висока между 156 см и 185.5 см. Ръстът ѝ варира в зависимост от стила на съответната снимка и предпочитанията за по-реалистична или художествена концепция.

„Моделите, с които съм работил за снимки, винаги са по-атлетични и с извивки, отколкото много слаби“, обяснява още Камерън-Джеймс Уилсън.

Работата на британеца без съмнение впечатлява, но и поставя може би неподозирана досега перспектива. Дали компютърните умения един ще застрашат моделите от плът и кръв?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shudu (@shudu.gram)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shudu (@shudu.gram)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shudu (@shudu.gram)

Последвайте канала на

Novini.bg
2334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини