Червените панди Ичиха и Попо направиха своя дебют пред публика

  • 04 декември 2020 16:18

  • 567
  • 0
 Червените панди Ичиха и Попо направиха своя дебют пред публика
© Pixabay

Зоопарк в Чили представи на обществеността две застрашени червени панди, наречени Ичиха и Попо, предадоха БТА и Ройтерс.

Животните са настанени в зоологическата градина като част от проект за опазване на вида.

Въпреки че са пристигнали още през март от зоопарк в Осака, Япония, пандите досега не са представени пред публика заради ограничителните мерки, свързани с коноранивирусната пандемия.

"Моят племенник ги обожава. Досега не знаех за тях, научих от него. Невероятно е да ги видим лично", споделя посетителката Паула Серда.

Двете 6-годишни червени панди, които са много по-малки от големите панди и имат гъсти ивичести опашки, са в репродуктивна възраст. Това увеличава надеждите за потомството.

От зоопарка "Буин" са построили две ограждения за нуждите на животните, отговарящи на изискванията за вътрешно и външно пространство с контрол на температурата. Специалистите припомнят, че пандите са много чувствителни към топлина.

"Червените панди са сериозно застрашени в природата. Предвиждаме по някое време да се включим в международен проект за възпроизводство на вида, за който съществува опасност след 30 години да изчезне от дивата природа", казва мениджърът на зоопарка Игнасио Идалсоага.

Novini.bg
567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини