-
26 април 2012 09:02
- 1076
- 0
Топ готвачът Пеньо Иванов ще се включи в приготвянето на традиционни български гозби в най-големия тиган, изработван в България.
Това ще се случи в рамките на специалното гостуване на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза” по време на събитието, организирано от Ангел Ангелов, във възрожденския ни град Копривщица на 29, 30 април и 1 май.
Пеньо Иванов е прочут с това, че вече четири години в рамките на „Пъстра трапеза” събира и съхранява традиционни рецепти от българската кухня, запазени в различни кътчета на България, за да покаже богатството на родната кулинария.
Юнашкият съд, който тежи цели 78 килограма, изработен е от неръждаема стомана и е с диаметър 150 см, ще се превърне в арена на действие за приготвянето на традиционни за този край рецепти, и официално ще кандидатства за приза „Bulgaria’s Largest Frying Pan” зарекордите на „Гинес”, във възрожденския ни град Копривщица, сподели авторът на инициативата Ангел Ангелов.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Румен Христов: Имаме опасения към служебния външен министър
18 април 202419:44
Васил Тончев, социолог: Главчев и Радев ще се разберат за трети вариант за външен министър
18 април 202417:47
Доц. Борислав Цеков: Президентът е изправен пред две ясни алтернативи за промените в правителството
18 април 202418:02
Георги Георгиев: София има фейсбук кмет
18 април 202418:10
Журналистът Йово Николов за аферата в митниците: Предизборно шоу с елементи на бухалка
18 април 202418:41
Експерт към ЕК: От чакане по границите за 1 година България губи 303 милиона лева в бюджета
18 април 202418:51
Водещите новини! Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста. Еврокомисар: България е готова за сухопътен Шенген (и още…)
18 април 202419:15
Деца от Пловдив са с коклюш, тийнейджър от Първомай - с марсилска треска
18 април 202419:26
Верижна катастрофа на бул. "Цариградско шосе" в София
18 април 202419:44