В Япония поправят плюшени играчки в специализирана поликлиника

  • 05 ноември 2020 15:08

  • 393
  • 0
В Япония поправят плюшени играчки в специализирана поликлиника
© Pixabay

В токийска клиника жена в бяла престилка внимателно преглежда "нараняванията"получени от плюшена козичка, преди да я приеме като пациент, пише Франс прес.

Клиниката "Нацуми" е специализирана във възстановяването на плюшени играчки, към които собствениците им са особено привързани. Какъвто е случаят с 24-годишната Юи Като, която достави за поправка любимата си козичка-играчка Юки-чан. Плюшът по нея доста е пострадал по време на 18-годишното й съществуване, предаде БТА. 

"Мислех си, че нямам друг избор, освен да се разделя с протърканата си козичка. Но ето ме тук, в поликлиниката, с надеждата да възвърна здравето й!", коментира младата японка.

Ще вземат ли играчките на децата в градините и яслите?

Плюшената клиника предлага най-различни услуги, като операции на повредени очи , трансплантация на плюш в оредели зони до пълна реставрация.

Основателка на "здравното заведение" е Нацуми Хакоцаки. Идеята й хрумнала през 2016 година, след като преди това работела в ателие за поправка на дрехи в родния си град Сендай. Тя си дала сметка, че нишата е празна и търсенето на плюшени ремонти е доста голямо. "Хората се отнасят към своите плюшени играчки като към членове на семейството си и поради тази причина трябва да се отнасяме към тях с нужното уважение", коментира Нацуми.

Самата тя ставала свидетелка, как след като играчките минат през "болницата", собствениците им ги обсипват с ласки, като често се просълзяват. През поликлиниката преминават по 100 пациенти месечно, като сметката за "здравните грижи" може да достигне до 4000 евро.

Novini.bg
393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини