Близо 12 000 души са посетили Зоологическата градина в София в почивните дни

  • 12 октомври 2020 17:25

  • 407
  • 1
Близо 12 000 души са посетили Зоологическата градина в София в почивните дни
© Pixabay

Близо 12 000 души са посетили Зоологическата градина в София в почивните дни, съобщават от зоопарка.

Новооткритият дом на любимците на малки и големи - маймуните, очаквано предизвика огромен интерес. Обитателите на сектор "Примати" се чувстват отлично в новите си просторни заграждения и вече се адаптираха към тях, отбелязват от зоопарка.

"За нас е щастие да виждаме радостта в очите на децата, както и едни спокойни и доволни маймуни, които седят по дърветата или пъргаво си играят по новите катерушки, въжета и разнообразна растителност. Изпитваме и гордост, че може да предложим на нашите посетители най-мащабното и добро съоръжение за примати на Балканите, построено по европейски и световни стандарти", посочват от Зоологическата градина.

Реконструкцията на сектора "Примати" е част от цялостната концепция за развитие на зоопарка, която включва разделяне на животните по сектори според континентите, от които идват, както и обособяване на среда, близка до техните естествени местообитания.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ася Върбанова

2020.10.12 | 20:00

1
Хубаво е че направиха ремонт на зоологическагта, но по хубаво ще бъде да се изгради нова зоологическа само за птици. Защото в тази зоологическа не се грижат правилно за гълъбите. Не е редно много породи и видове да бъдат на едно място. Гълъбите са над 150 вида като много породи са над осем вида. Това означава че все едно са различни породи. Затова трябва да бъдат в отделни волиери различните породи и видове. Така различните породи стават над 200. Само породите гълъби да се съберат в нова зоологическа е необходимо над 200 волиери. Освен това има и много други красиви птици. Гълъбите трябва да се отглеждат само от хора който разбират от гълъбовъдство.

Добави коментар

Водещи новини