Поколения търговищенци се събраха на "Джумалийско рандеву" в центъра на града

Търговищенци от различни поколения се събраха тази вечер край чешмичката с момченцето на "Джумалийско рандеву". С проявата с конкурсен характер бе отбелязана 112-та годишнина от обявяването на Независимостта на България, както и откриването на обновената от "Ротари клуб" на емблематичната за града чешмичка, съобщават от пресцентъра на общината.

Валентин Княжевич и Ясмина Тодорова са победителите в конкурса за най-атрактивна джумалийска двойка. На второ място са Мирослав Милев и Иванка Йорданова. Трети са Христина Георгиева и Петър Бахнев, съобщиха организаторите след атрактивно дефиле на костюми.

На Кръстовден силистренци отбелязват празника на своя град

Най-възрастният участник бе 95-годишният Христо Иванов, който влезе в ролята на Капитан Петко Войвода. Неговата партньорка Ганка Маринова пък се преобрази в Райна Княгиня.

Девет двойки се включиха в атрактивния конкурс, за най-атрактивна джумалийска двойка, облечена в носии или одежди, характерни за периода от началото на 20-ти век до 60-те години.

Победителите бяха определени от жури: Атанас Цанев, секретар на Ротари клуб Търговище, Христалина Халачева, секретар на Община Търговище и Марианна Савова - художествен ръководител на балет "Вега".

За доброто настроение на всички присъстващи на празника, продължил до тъмно, се погрижиха и Духовият оркестър към Общината и Вокално-инструментален състав "Златни зари".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Избрано от Интернет