Призракът на коронавируса е надвиснал над Хелоуин

Костюмите на принцеси и на Батман, както и маските на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския тази година ще останат в гардероба. Санитарните власти призоваха американците да се откажат от традиционното празнуване на Хелоуин и да си останат у дома, за да избягнат надвисналия призрак на коронавируса, съобщи АФП.

Американските деца обичат да обикалят костюмирани от врата на врата вечерта на 31 октомври. Този път обаче пандемията от COVID-19 ще ги лиши от това забавление, предава БТА.

Любопитни факти за Хелоуин

"Много традиционни дейности за Хелоуин могат да са силно рискови за разпространение на вируса" - подчертаха в комюнике от Центровете за контрол и профилактика на заболяванията.

Санитарните власти препоръчват на родителите да не организират костюмирани партита на закрито и да забранят на децата си да обикалят съседите.

Дълбането на тикви с децата в семейството остава безопасно. Може да се организират и виртуални конкурси за костюми.

Ако все пак се налага децата да обикалят за бонбони, те трябва да се движат еднопосочно и да спазват физическа дистанция, за да бъде намален рискът до "среден".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Избрано от Интернет