Британски кралски персонал организира нетипичен протест пред Уиндзорския замък

  • 09 септември 2020 21:53

  • 1600
  • 0
Британски кралски персонал организира нетипичен протест пред Уиндзорския замък
© pixabay

Британски кралски персонал организира нетипичен протест пред една от резиденциите на британската кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и срещу планираните съкращения на работни места, съобщи БТА.

Протестът се състоя пред Уиндзорския замък. Демонстрантите изразиха недоволството си от съкращенията на работни места и на пенсиите, предвидени за тях.

Дворецът Уиндзор приема посетители в една от градините си за пръв път от 40 години

Някои от демонстрантите носеха фигура в човешки ръст на крал Хенри Осми. На плакат пък пишеше, че "Хенри Осми е рязал глави, а сега искат да ни лишат от работните места и да орежат пенсиите ни".

Синдикат на заетите в сектора на публичните и търговските услуги съобщи, че 92 членове на кралския персонал са приели доброволно да напуснат работните си места срещу обезщетение, а още 200 ги грози същата перспектива и то при много по-лоши условия. По-нископоставеният персонал в три кралски резиденции - Замъка Уиндзор, Бъкингамския дворец и Замъка Холируд - са с намалени осигуровки за пенсия. Намалението е от 15 процента на 8 процента.

Синдикатът призова кралството семейство да се намеси, за да се избегнат повече съкращения и да възстановят пенсиите на онези служители на първа линия, които са публичното лице на трите кралски обекта, които са и историческа туристическа атракция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1600 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини