Маркови котки радват варненци и жури на изложба

  • 26 юли 2020 15:04

  • 3070
  • 0
Маркови котки радват варненци и жури на изложба
© Булфото

Над 100 котки се представят в Международна лицензирана изложба на котки в Двореца на културата и спорта във Варна.

Това е една от най-атрактивните изложби у нас, която събира под един покрив породисти животни от най-добрите развъдници в България и чужбина. Международни експерти от Полша, Латвия и България определят най-добрите представители от всички породи.

Ще има и специални призове - "Карнавален костюм на котка" и "Най- добро оформление на клетката (на тема лято)". Организатор на 27-мото поред издание на Международната лицензирана изложба на котки е Съюзът на фелинолозите в България.

Бездомна котка помогна на съпрузи да забогатеят

На изложението са представени породите британска в различни окраски – златна, сребърна и синя, порода екзотик, персийски, мейн кун, донски сфинкс, канадски сфинкс, бенгалски котки. Участват и домашни котки без порода, които са оценявани в специален клас.

За изложението пристигнаха представители и от Румъния, Украйна и Русия. Изложбата на котки е празник на всички, който дава възможност да се видят десетки породи котки, да се общува на живо с представители на професионални развъдници относно особености и характер на дадена порода.

За всички желаещи има възможност да си купят играчки, храна за домашни любимци, лакомства от най-добрите производители на специални цени. А предложените на изложбата сувенири, красиви статуетки, ювелирни изделия и всевъзможни аксесоари на котешка тематика няма да оставят равнодушен абсолютно никой от присъстващите, предаде "Булфото".

Novini.bg
3070 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини