Италия връща на Франция открадната творба на Банкси

  • 14 юли 2020 13:38

  • 399
  • 0
Италия връща на Франция открадната творба на Банкси
© Getty Images/Guliver

Италия връща официално във вторник на Франция открадната творба на стрийт-художника Банкси, сътворена в памет на жертвите от атентатите през 2015 година в Париж, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Произведено беше открито неотдавна във ферма недалеч от Рим. 

"Вратата на Банкси" ще бъде изложена в двореца Фарнезе в Рим, където е разположено френското посолство в присъствието на посланик Кристиан Масе, на главния прокурор на град Акуила, където беше открито откраднатото произведение, и на генерала на карабинерите, които са грижат за опазване на културното наследство на страната.

Във Франция са арестувани шестима заподозрени за кражба на творба на Банкси

Датата и условията, при които ще бъде върната творбата все още не са обявени. Тя беше нарисувана от известния британски стрийт художник Банкси през 2018 година на една от вратите за авариен изход на парижката концертна зала "Батаклан". През нея преминаха много зрители, които оцеляха след терористична атака на 13 ноември 2015 година.

Тогава загинаха от ръката на терористите 90 души.

На вратата е изобразено в бели краски натъжено момиче. Вратата беше открадната през 2019 година в нощта на 25 срещу 26 януари, припомня агенцията.

Novini.bg
399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини