Агресивно фламинго - ето по какво ще го познаете

  • 09 юни 2020 10:06

  • 522
  • 3
Агресивно фламинго - ето по какво ще го познаете
© Pixabay

Най-наситено розовите фламинги са най-агресивни, съобщи в."Метро".

Изследване на специалисти от университета в Ексетър установи освен това, че колкото по-ярко розово е оперението, толкова по-здраво е фламингото, предава БТА.

"Фламингите живеят на големи групи със сложни социални структури. Цветът играе важна роля в тях. Той е свързан пряко с храната на птиците и по-специално с каротеноидите в нея. Малките фламинги се хранят предимно с водорасли, които филтрират от водата", казва проф. Пол Роуз, зоолог от университета на Ексетър и ръководител на изследването.

Птиците фламинго могат силно да обичат и силно да мразят

Здравите птици имат повече енергия, за да проявяват агресия и да доминират при храненето. Екипът на проф.Роуз изследвал вида малко фламинго, обитаващ природен парк в Глостършър. Учените наблюдавали поведението на птиците при три вида хранене - на закрито от хранилки, на закрито във водна среда и на открито във водна среда. Те отчели, че фламингите се избутват едно друго при хранене, като птиците с по-наситен цвят на оперението били очевидно по-агресивни от останалите.

Novini.bg
522 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Грейс

2020.06.09 | 14:18

3
В страната бъка от фламинго и тази статия е особено полезна да не би да ни нападне някое.

2020.06.09 | 12:17

2
тук и без това са много , затова бъдете внимателни . ако не на агресивно фламинго може да намерите на тъп журналист , които пък у нас дал господ .
гост

2020.06.09 | 11:17

1
По "умна" статия не бях чел...

Добави коментар

Водещи новини