Формула 1 започва през юли с "драконовски мерки"

  • 04 май 2020 17:10

  • 57815
  • 1
Формула 1 започва през юли с "драконовски мерки"
© Getty Images

Планът на Формула 1 да започне сезона в Австрия на 5 юли включва много строги мерки за спиране на инфекцията от коронавирус, съобщи директорът на Ред Бул - Кристиан Хорнер, предава БТА.

"Разбира се, мерките за тестване, изследване и ограничаване на груповите контакти ще бъдат драконовски, но ще ги приемем, ако това позволява да започнем сезона. Ако всичко се развие по план, това ще бъде добър пример за следване и от останалите писти", каза директорът на австрийския тим за Аутоспорт.

"Една от мерките ще бъде ограничаването на служителите в отборите може би до 80 за всеки. Те ще трябва да отсядат в един хотел и да пътуват заедно. Контактите със служители на други отбори ще бъдат забранени.

"Планирали сме не само предпазни мерки за хората от Формула 1, но и за домакините на състезанията. Контактите с фенове и нормални граждани също ще бъдат забранени. Това Гран при ще бъде всичко друго, но не и традиционно".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
57815 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
шашкъни

2020.05.04 | 17:24

1
ей, дрЪскачи с основно - знаете ли изобщо какво е това определение "драконовски" да го използвате за щяло и нещяло.........

Добави коментар

Водещи новини