Хората се хранят по-здравословно по време на пандемията

  • 26 април 2020 14:17

  • 874
  • 0
Хората се хранят по-здравословно по време на пандемията
© Pixabay

Хората се хранят по-добре в условията на изолация заради новия коронавирус, тъй като са по-склонни да изпробват по-здравословни рецепти, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Данните сочат, че внушителните 61 процента от британците са променили хранителните си навици по време на пандемията. Много от тях споделят, че през последните седмици храненето им е значително по-здравословно, предава БТА.

В условията на изолация не липсват индивиди, които се отдават на кулинарни експерименти и изпробват нови продукти и ястия за първи път.

Една осма от участниците в проучването на FLORA, обхванало 2000 души, казват, че по време на пандемията залагат на повече растителни алтернативи. Една четвърт наблягат на пресни продукти, надявайки се да стимулират имунитета си.

Седемнадесет на сто от хората, които са променили хранителните си навици, са намалили консумацията на месо, а десет на сто - на млечни продукти.

Похапването между основните хранения също се е променило. Една пета от британците споделят, че залъгват глада си по-рядко. Тези, които продължават да го правят, все по-често залагат на плодове и зеленчуци, вместо на нездравословни изкушения.

Десет процента от участниците в проучването казват, че предпочитат сегашния си начин на хранене пред този преди пандемията. Петнадесет на сто възнамеряват да запазят новопридобитите си хранителни навици.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини