Китаец изобрети за сина си надуваем костюм, който осигурява защита срещу новия коронавирус

  • 13 април 2020 18:05

  • 1387
  • 0
Китаец изобрети за сина си надуваем костюм, който осигурява защита срещу новия коронавирус
© Getty Images

С намаляването на случаите на заразяване с новия коронавирус в Китай Цао Цзюнцзие и семейството му прекарват много от слънчевите дни в атракционен парк в Шанхай, но за целта са направили важна промяна - двегодишният син на Цао носи надуваем костюм, с който прилича на астронавт, предадоха БТА и Ройтерс.

Цао създал сам костюма, който е снабден със система за пречистване на въздуха, устройство за следене качеството на въздуха и охлаждащ тялото вентилатор. Иновативният костюм не е първото му изобретение. Миналия месец Цао, който е баща на две деца, проектирал нещо като бебешки предпазен пашкул за двумесечното си бебе.

За по-голямото си дете той намерил в интернет надуваем космически костюм за 2000 юана (284 долара) и се заел с модифицирането му. Една седмица по-късно синът му можел смело да излезе навън облечен в новия костюм и да отиде първо до близкия супермаркет, а след това и по-далеч.

Цао увери, че костюмът е идеален за малки деца, защкото за тях медицинските маски не са пречка да докосват лицата си, а според лекарите това е една от основните причини за разпространението на инфекцията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини