Кучетата и котките в Китай стават официално домашни любимци

  • 09 април 2020 21:07

  • 2221
  • 3
Кучетата и котките в Китай стават официално домашни любимци
© Pixabay

Китай изготви нови насоки, според които кучетата и котките ще бъдат извадени от списъка на животните, които се отглеждат за храна, за да бъдат поставени в списъка на домашните любимци.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Макар и кучешкото месо да остава деликатес в някои части на страната, министерството на селското стопанство отбеляза, че те вече няма да бъдат смятани за животни, които се отглеждат, за да служат за храна, отбелязва БТА.

Списъкът с животни, които могат да бъдат отглеждани за месото и кожата им или за медицински цели, публикуван от министерството на селското стопанство, подлежи на обсъждане до 8 май.

Кучетата и котките не фигурират в него. Предложението беше приветствано от защитниците на животните като кардинално променящо правилата.

Карантината в Ухан приключи

В условията на новия коронавирус Китай забрани консумацията на месо от диви животни.

Такава забрана беше въведена и по време на епидемията от ТОРС (SARS).

Списъкът с животните за стоковъдство се актуализира, за да бъдат включени в него някои животни, като елени, алпака, фазани, лисици. Консумацията на кучешко месо губи популярност в Китай, но още там се избиват с тази цел 10 милиона животни годишно, включително и откраднати.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2221 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
mitko

2020.08.18 | 15:46

3
E, u bugarsko iadat staei magareta, i kak li go vyzpriemat kiaicite?

2020.04.10 | 16:39

2
А прилепите, плъховете и разните други гадини си остават деликатеси. Да ви се ра в Китайската кухня.
Рени

2020.04.10 | 01:37

1
А какви да са - горски зверове. Може да започнат да ги избиват както в БГ , овцете, козите, кравите, пилетата и конете дори, особено ако случайно са били заплодени от животни от трети страни. А там, в третите страни като Сърбия, ядат доматите с коловете и не знаят как да живеят.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини