Руски балерини танцуват в кухните си

  • 09 април 2020 19:02

  • 749
  • 0
 Руски балерини танцуват в кухните си
© Pixabay

Руски балерини танцуват в кухните си, за да радват почитателите си в интернет, след като се самоизолират заради коронавируса, който затвори театрите, съобщи Ройтерс.

Седем балерини от театър "Михайловски", в който е една от водещите танцови трупи в страната, се снимаха как правят пируети и повдигания в кухните си. Те са съчетали записите си в кратко и забавно видео.
Видезаписът, споделен в страниците в социалните мрежи на театъра, вече е гледан от 30 000 души в Инстаграм и има повече от 550 коментара във Фейсбук.

"Артистите остават верни на себе си дори в сегашната ситуация - написаха от театъра към видеото. - Макар и да нямат възможност да общуват с публиката в театъра, домовете им служат за сцена и творческа платформа".

Идеята за видеозаписа е на премиер балетиста Иван Василиев, който във видеото танцува с Мария Виноградова, докато тя държи тенджера.

Други руски театри също поддържат връзка с почитателите си в интернет. Болшой театър, който също е затворен, излъчва някои от най-добрите си постановки. Директорът му каза пред в. "Комерсант", че се притеснява дали ще оцелеят, ако не започнат представление през септември. Операта в Перм пуска в залата само един зрител и също излъчва представленията в интернет.

Последвайте канала на

Novini.bg
749 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини