Разкриха кога хората пият виното по-бързо

По-големите чаши, в които ресторантите сервират виното, ни карат да го консумираме по-бързо и в по-големи количества, установи поръчано от британското правителство изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Учените от университета в Кембридж установили, че консумацията на вино се увеличава със 7 процента, когато то е сервирано в чаши с обем 370 милилитра. И обратно - изпитите напитки намаляват с 9,6 процента, ако бъдат поднесени в чаши с обем 270 милилитра.

Екипът на д-р Марк Пилинг провел обширни проучвания в барове и ресторанти в района на Кембридж в периода 2015-208 година, предаде БТА.

Празнуваме деня на виното и любовта

Но специалистите се натъкнали и на един парадокс - при увеличаване на чашите до 450 милилитра, изпитото вино било същото като при тези от 300 милилитра. Учените обясняват този факт с обстоятелството, че клиентите стават по-внимателни към консумацията си, когато им се предложи видимо много голяма чаша. Тогава те започват и да консумират по-бавно.

Учените от Кембридж установили също, че през вековете чашите, в които се сервирало виното, са повишили обема си седем пъти.

Коментари

  1. 2020.03.02 | 14:45

    в нащо село го пием с кофи ... да ви е.бъ майката ненормална 0лигофренска новини.бг

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет