Хипопотами обикалят свободно улици в колумбийски град

  • 25 февруари 2020 16:45

  • 847
  • 0
Хипопотами обикалят свободно улици в колумбийски град
© Pixabay

Хипопотами се разхождат необезпокоени в колумбийския град Дорадал, съобщи Асошиейтед прес. Животните се разхождат по улици в покрайнините на града, появяват се в дворовете на местни жители и футболното игрище.

Близо 80 хипопотама обитават район по поречието на река Рио Магдалена. Те са потомци на четирите хипопотама от частния зоопарк на прочутия наркобарон Пабло Ескобар, предава Нова Телевизия.

През 80-те години на миналия век  Ескобар поръчал хипопотамите за зоологическата си градина "Хасиенда Наполис", където отглежда и други екзотични животни като слонове и жирафи. След смъртта му през 1993 г. повечето от животните са преместени, други умират.

Животните, които е най-вероятно да ви нападнат, и как да оцелеете

Но никой не приютява хипопотамите и те заживяват около големи езера и тучни зелени ливади в близост до "Хасиенда Наполис". Местните власти вече се тревожат, че бързото увеличаване на популацията им се превръща в заплаха за хората.

Тежащите по три тона бозайници могат да бъдат доста агресивни и в Африка най-много хора умират след среща с хипопотам, в сравнение с други диви животни. Досега големите бозайници не са нападали хора, но с нарастването на популацията им и настъпването им в населени райони опасенията нарастват сред колумбийското население.

Учените пък се тревожат, че хипопотамите може да застрашат традиционната флора и фауна на региона.

Последвайте канала на

Novini.bg
847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини