Фитнес инструктор: Няма вредна храна, трябва култура на хранене

  • 24 декември 2019 15:12

  • 16470
  • 1
Фитнес инструктор: Няма вредна храна, трябва култура на хранене
© Pixabay (архив)

Няма вредна храна, а най-нездравословното нещо е да имаме излишни телесни мазнини. Хората не трябва да са прекалено крайни в следването на модел на хранене.

Това сподели пред БНР Любомир Иванов, фитнес инструктор, специалист по спортно хранене и възстановяване, републикански шампион по културизъм, създател на един от най-четените блогове за фитнес, хранене и здравословен начин на живот. По думите му е важно човек да не спира да се движи. „Ако човек се храни разумно през цялата година, то няма да има проблем, ако похапне по-обилно по празниците. Най-успешният режим на хранене е този, който можем да следваме. Има базови принципи, които можем да следваме – над всичко са калориите. Единственото задължително условие да сваляме тегло се нарича калориен дефицит“, допълни фитнес инструкторът.

Можем да бъдем здрави и през зимата, дори и когато сме на диета!

„Здравословното хранене за мен е – тялото има нужда от някакви съставки, здравословно е те да дойдат в него. Тялото не борави с храни, а със съставки. Няма как те да дойдат само от една храна. Едно от най-важните неща е да променим навиците си към по-добро. Необходима е култура на хранене“, каза още Иванов.

Очакват се ужасни проблеми: твърде много хора ще тежат твърде много

„Един от най-големите митове е, че мазнините са вредни, но и да не се забравя, че дозата прави лекарството или отровата. Например спанакът е полезен, но не и за хората с бъбречни проблеми. Дали нещо е полезно или вредно, зависи от дозировката и от здравословното състояние на човека. Другият мит е за глутена – трябва да го избягват само тези, които имат непоносимост към него“, добави Любомир Иванов.

Филип Епитропов
16470 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Imp

2019.12.24 | 19:19

1

Любо е номер 1. Четете му блога, за да научите на лесно разбираем език как работи тялото и как да се храните здравословно, независимо дали искате да качвате или да сваляте.

Добави коментар

Водещи новини