Котаракът Палмерстън се върна на работа след 6-месечен болничен

  • 04 декември 2019 15:20

  • 820
  • 1
Котаракът Палмерстън се върна на работа след 6-месечен болничен
© Twitter

Палмерстън - котаракът на британското министерство на външните работи, се върна на работа след 6-месечен болничен заради стрес, съобщи в. "Дейли мейл".

Всички служители са предупредени да не го докосват, ако той сам не пожелае, и да престанат да му дават храна.

Палмерстън, който беше взет от приюта "Батърси" през 2016 г., излезе през лятото в болнични, защото ветеринарите установиха, че е с наднормено тегло и много стресиран. Заведоха го на преглед, когато смъкна цялата козина от предните си лапички.

Сега право да го галят и хранят имат само определените за това служители. Освен това територията му е ограничена. Ако преди се разхождаше из цялата сграда и излизаше на улицата, сега покоите му ще са над главното стълбище и в офисите до него. Определят ги много тежки врати. Има и стикери "Влизате/Излизате във/от територията на Палмерстън".

Забраниха на служители да хранят правителствения котарак Палмерстън

Котките са териториални. Те са неспокойни, когато районът им е по-голям от възможностите им. С годините са склонни да се ограничават и с по-малка площ.

"Палмерстън беше крал на Кинг Чарлз стрийт, обикаляше от безистена до четвъртия етаж (цялото каре, Даунинг стрийт и понякога Сейнт Джеймсис парк) почти четири години. С помощта на ветеринарите картографирахме по-лесно управляема територия" - каза сър Саймън Макдоналд, старши служител в министерството, който вече отговаря за Палмерстън.

Служителите в министерството са получили инструкции да се съобразяват с територията на Палмерстън, а ако го видят да се отдалечи, да го връщат веднага.

"Мишки - внимавайте! Върнах се!" - написа Палмерстън в официалния си акаунт в Туитър.

Последвайте канала на

БТА
820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
pepi

2019.12.05 | 04:46

1

bravo

Добави коментар

Водещи новини