Ресторант надруса с хашиш 13 баби след погребение

  • 31 октомври 2019 15:49

  • 16910
  • 2
Ресторант надруса с хашиш 13 баби след погребение
© gettyimages

Ресторант "Кьолерхоф" в немския град Росток, в който се провеждал помен след погребение, почерпи присъстващите със "спейскейк" погрешка.

Всичко станало ясно, след като на клиентите започнало да им става лошо и получили световъртеж. Последвали обаждания на спешния телефон 112.

Оплакванията били идентични – леко прилошаване, световъртеж, жажда, зачервени очи. Постепенно станало ясно, че всички пострадали са опечалени след погребение и в памет на отишлия си от този свят роднина и приятел са се събрали в ресторанта, където бил сервиран кекс, от който цялата групичка от пострадали е яла. Малко по-късно пък излиза наяве, че кексът е изпечен от 18-годишната дъщеря на една от служителките в ресторанта, а след това се изяснява, че всъщност дъщерята е направила два кекса по поръчка – единия за помена в ресторанта, а втория – за частно лице (приятел) и то със солидна доза хашиш в него. Майката в бързината грабнала "спейскейка" и го сервирала на нищо неподозиращите старци (повечето от присъстващите на помена били възрастни хора) и десетина минути по-късно се появили първите"птички" на въздействието на хашиша.

„Пред очите ми изникна нещо като паяжина", разказва пред в."Билд" една от потърпевшите, 78-годишната Криста Михи, която изяла едно парченце.

Съпругът на фрау Михи пък не си отказал и хапнал цели две парченца и се почувствал уморен и си легнал.

"Иначе кексът беше вкусен – допълва жената - и на всички се отрази различно, явно "плънката" не е била разбъркана добре", казва тя.

Само една гостенка, която яла от омайното кулинарно произведение, била откарана в местната болница, но за живота ѝ няма никаква заплаха.

Срещу 18-годишната "дилърка" на "спейскейк" е започнато разследване, като всяко едно от обвиненията – телесна повреда, нарушаване на реда по време на помена и нарушаване на закона за опиатите – е умножено по 13, колкото са и пострадалите от цялата случайност.

 

Novini.bg
16910 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.31 | 18:13

1

Какво са танцували и какво са пели бабите,това е по интересно.

Аз

2019.11.03 | 12:30

2

А ти танцувал ли си със “заплетени крака” и “мрежа пред очите”?

Добави коментар

Водещи новини