Сърцата на влюбените бият в синхрон

  • 24 септември 2019 10:05

  • 570
  • 0
Сърцата на влюбените бият в синхрон
© Pixabay

Искрата, която припламва между двама души, може да е съвсем биологична - сърцата им да бият в синхрон, съобщи в. "Дейли мейл".

Холандски учени проследиха жизнените показатели на хора, участвали в бързи срещи за запознанство и установиха, че в някои случаи пулсът им е еднакъв или еднакво се потят.

Езикът на тялото не е надежден показател за привличането, твърдят учените от университета в Лайден. Синхронизираният пулс обаче издава голям интерес.

Учените са проверили теорията си със 140 души на музикален фестивал, като бързите срещи са организирани в специални кабини. Участниците в експеримента имали по две минути да се гледат и две минути да говорят. През това време сензори отчитали показателите им. Очила следели погледа, а движенията им били записвани.

"Знаем, че има хора, които много си подхождат, но между тях няма искра. Искахме да установим дали тази искра може да има количествен показател" - каза ръководителят на изследването д-р Маришка Крет.

Само при 16 процента от двойките и двамата участници проявили желание за следваща среща. Пулсът и проводимостта на кожата се оказали най-добрите показатели колко те се харесват.

"Езикът на тялото не показва дали човекът насреща е заинтригуван - каза Елишка Прочазкова от екипа. - Физиологията дава много по-добри оценки".

Последвайте канала на

БТА
570 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини