Стартира „PLOVDIV THROWDOWN” 2019

  • 19 септември 2019 10:48

  • 378
  • 0
Стартира „PLOVDIV THROWDOWN” 2019
©

Тазгодишното издание на международното състезание по функционален фитнес и кросфит PLOVDIV THROWDOWN ще се проведе за трета поредна година на 21 и 22 септември на площад „Централен“ в града, съобщават от marica.bg.

Събитието, което разтърсва спортисти любители и професионалисти, малки и големи, ентусиасти от близо и далеч. Дамите пак ще събират погледите с перфектни фигури, а господата с изваяни мускули. Подложени на куп изпитания, те ще мерят сили, воля и издръжливост пред погледите на стотици пловдивчани.

„Участниците с всеки изминал път са все повече. В това издание чакаме 160 фитнес атлети от 12 държави. От тях 46 ще бъдат дамите, които ще се борят в различните дисциплини“, отбелязва Момчил Лупов. Той е част от спортен клуб MoVe Team и е един от организаторите на мероприятието.

За „Марица“ Лупов допълни, че състезателите на PLOLVDIV THROWDOWN отново ще бъдат разпределени в шест дивизии – професионалисти мъже, професионалисти жени, любители мъже, любители жени, тийнейджъри до 20 години и ветерани над 35 години. Входът за всички, които искат да се запознаят отблизо с атлетите и препятствията и да усетят тръпката от надпреварата, е безплатен.

Наградният фонд тази година е 10 000 евро и ще бъде разпределен между победителите в различните категории. Освен пари, като поощрение за първенците, са предвидени и много предметни награди.

Безпогрешната оценка за представянето на кандидатите, изправили се един срещу друг, ще бъде дадена на екип от сертифицирани съдии, сред които главен арбитър ще бъде Петър Джамбазов. Неговият глас ще бъде решаващ в битката на финала за най-комплексен атлет.

PLOVDIV THROWDOWN обхваща дисциплини свързани с атлетика, гимнастика, вдигане на тежести, гребане на гребни тренажори, упражнения с дъмбели, катерене по въже, дърпане на шейни. Заради това богато разнообразие, публиката често остава омагьосана и се случва така, че понякога зрител се превръща в състезател.

 

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
378 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини