Проучване разкрива какво представлява идеалната кръчма

  • 05 август 2019 10:46

  • 752
  • 0
Проучване разкрива какво представлява идеалната кръчма
© Pixabay

Проучванe във Великобритания разкрива какво представлява идеалната кръчма, пише в. "Дейли стар".

Допитването по поръчка на "Джон Смитс", обхванало 1500 души, сочи, че за британците от ключово значение е любимото заведение да се намира на около 2,8 километра от дома, по възможност и по-близо.

Друг съществен компонент на идеалния пъб е добрата селекция от питиета. Качествената храна също е от значение, като в това отношение дамите са по-придирчиви от мъжете.

Внушителните 69 процента от участниците посочват като свои предпочитани храни омар и пържени картофи. Паят и пюрето също се ценят високо.

Според 39 процента от анкетираните идеалното време за затваряне на кръчмата е полунощ. Тридесет процента смятат, че е най-добре заведението да работи до 23 часа, а пет процента - до три сутринта.

Деветдесет и три процента от участниците в допитването смятат, че местният пъб е важна британска институция. Според 65 процента любимата кръчма е средище на общността.

Сред ключовите компоненти на идеалното заведение са също приятелски настроеният персонал, прилежащата към него живописна градина, постоянното наличие на свободни места, присъствието на близки приятели, хубавата музика, "кръчмарското" куче или котка.

Британците посещават любимия си пъб средно два пъти седмично. Най-активни в ходенето на кръчма са жителите на Бирмингам - средно 2,4 пъти в седмицата.

БТА
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини